Câtă casă îți permiți?

Cu toții avem visuri în care apartamentele sau casele sunt mari, cu mult teren, într-o zonă cu acces la tot ce ne oferă vremurile moderne.

Ne aruncăm un ochi pe site-uri de imobiliare, ne facem o idee cam cât ar costa și ne îndreptam spre bancă pentru a ne calcula cât de mult putem duce la veniturile pe care le avem. Ajungem să lungim anii de rambursare, poate mai facem încă un împrumut pentru avans, ne îndatorăm din toate părțile. Și da, poate fără a ține cont și de cheltuielile pe care le presupune locuirea într-un spațiu mai mare.

Și dacă am face drumul invers?!

Să ne întrebăm câtă casă putem duce „pe bune”, pe termen scurt sau mediu și să cumpărăm ceea ce ni se potrivește ușor, fără grija zilei de mâine. Și de aici să plecăm, tocmai pentru a ne fi la îndemână să plătim o rată, eventual, să ne obișnuim să punem niște bani deoparte pentru a strange un avans și, ulterior, să avem obișnuința de-a plăti o rată lunară.

Tocmai de aceea, primul articol de pe blog este despre a te intreba și a socoti.

Îți punem gratuit, la îndemână, un calculator în care sa te „joci” cu cifre, pentru a-ți face o idee ce înseamnă pentru tine sau familia ta achiziția unei locuințe, să îți dai seama mai ușor de ce e bine sa ai un avans mai mare ș.a.m.d.

Ca disclaimer, informațiile sunt orientative, nu reprezentăm nicio bancă sau firmă de brokeraj.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți să îți calculezi singur ratele,

dă click AICI.  

Whatsapp