Tencuiala decorativa

Zilele acestea profitam de vremea buna si aplicam tencuiala decorativa, acel moment cand constructia incepe sa semene cu casa mult visata din plansele arhitectului.

Cand spunem TENCUIALA DECORATIVA, ne gandim, intr-o prima faza, doar la partea estetica, la culoare, textura, model. Si totusi, “haina” de exterior are si alte roluri de care a trebuit sa tinem cont.

Culoarea: am mers pe stilul clasic, asadar, am preferat culori in tonuri neutre. Fiind o casa la campie, culorile deschise au venit firesc ca optiune. De asemenea, am ales ca tranzitia intre culori sa fie una blanda. Desi am folosit trei nuante, diferenta intre ele nu e obositoare. Trebuia sa tinem cont ca exista si alte elemente de decor, diverse ancadramente, brau, piatra decorativa, acoperis in ape etc, asadar, am zis sa fie placut ochiului. In plus, o culoare deschisa este mai rezistenta la soare, nu se decoloreaza asa repede.

Textura: am ales asa numita tencuiala “bob de orez” deoarece se pastreaza bine in timp. Are o granulatie medie si nu retine praful sau murdaria, asadar, isi pastreaza frumusetea. Totodata, prin textura, aduce un plus de dinamism.

Compozitia: am preferat tencuiala siliconica, de la Policolor, un brand romanesc care a facut proba timpului. De la producator citire, bifam si:

  • rezistenta la fisuri
  • rezistenta la umiditate, respingand eficient apa
  • rezistenta ridicata a culorilor la actiunea razelor UV

Zona de aplicare: la baza, pe soclu, urmeaza sa aplicam tencuiala mozaicata cu granule de cuart.  Aceasta conține granule minerale colorate și rășini sintetice. Este foarte rezistenta la actiuni mecanice si la intemperii. Ancadramentele din jurul ferestrelor sunt si ele tencuite cu tencuiala siliconata, astfel incat sa reziste cat mai mult in timp.

La interiorul ancadramentelor urmeaza sa punem piatra naturala, mai exact, travertin, un alt element estetic tipic stilului clasic care va aduce culoare, textura si model. Am adus cateva mostre pe santier, la fata locului cum s-ar spune, sa decidem ce punem. Revenim cu fotografii, varianta finala.

Mai jos, cateva fotografii cu diverse etape, ale caselor pe care le avem, in aceasta vara, de vanzare.

Whatsapp