Ignifugarea podului din lemn

Continuam jurnalul de santier cu descrierea unei etape la care tinem foarte mult, dat fiind vorba de siguranta viitorilor proprietari.

IGNIFUGAREA podului la case este o măsură importantă pentru a reduce riscul de incendii și pentru a îmbunătăți siguranța locuinței.

Si, pentru ca tratam casele de vanzare ca pe propria casa, inainte de a izola podul din lemn, am respectat si aceasta etapa.

De ce ignifugare? Ati vazut, cel putin la stiri, ca atunci cand e un incendiu, ia foc partea de sus, acoperisul. De fapt, ia foc structura de lemn care sustine tiglele.

Ce presupune procesul de ignifugare?

Lemnul se acopera cu o substanta chimica care intarzie arderea si propagarea focului. Mai mult, aceeasi substanta impiedica si daunatorii, avand si rol de  tratament insecto/fungicid. De asemenea, este protejat si de rozatori. In acest fel creste si durata de viata a lemnului, implicit, a acoperisului.

Ca proces de lucru, acesta se poate face prin mai multe feluri. In cazul nostru, precum se vede si in fotografie, am optat pentru varianta de pulverizare. De la caz la caz, se poate si prin pensulare sau imersie. Solutia se aplica in doua sau mai multe straturi, cu timp de uscare intre etape.

Noi am respectat instructiunile de utilizare oferite de catre producatorul autorizat Setico, acreditat de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila (CNSIPC).

De precizat ca prin aplicarea substantelor ignifuge se mareste rezistenta lemnului la ardere, insa acesta nu este transformat intr-un material complet ignifug. Asadar, de tinut cont de normele de protectie uzuale.

Revenim cu alte file de jurnal de santier.

Laura

Whatsapp